Lokacije hotela Orasac i Orasac garni hotel - Hoteli u Beogradu - Hotel Orasac Beograd i Orasac garni hotel Beograd

Hotel Orašac Garni ****

Hotel Orašac ***

Kalemegdan

Hram Svetog Save

Štark Arena

Ada Ciganlija

Skadarlija

Aerodrom N. Tesla

Beogradski Sajam

Lokacije

Lokacija Hotela i važna mesta

Lokacije naših hotela i važna dešavanja!

Ada Ciganlija

Ada Ciganlija je najveće beogradsko kupalište koje ima više od sportskih terena na otvorenom, među kojima i golf teren, žičaru za skijanje na vodi i biciklističku stazu oko jezera dužine 8km. Od ostalih sadržaja tu je i bungee jumping kao i teren za paintball.

Skadarlija

Skadarlija, najpoznatija boemska četvrt, duga svega 500, a široka desetak metara, nastala je u prvoj polovini 19. veka, a zbog blizine Narodnog pozorišta oduvek je predstavljala stecište umetnika, glumaca, pesnika i pisaca.

HRAM SVETOG SAVE

Pripreme za izgradnju jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu počele su davne 1894.godine. Hram je sagrađen na mestu gde su, prema predanju, a po naredbi Sinan-paše, 1594. godine, iz manastira Mileševa prenete mošti prvog srpskog arhiepiskopa svetog Save i tu spaljene.

Beograd

Beograd je glavni grad Srbije, treći je najveći grad jugoistočne Evrope, posle Istanbula i Atine. U njemu živi nešto više od 1.700.000 stanovnika. Beograd je grad mladih. Više od 40% Beograđana ima između 15 i 44 godine.

Kalemegdan

Beogradska tvrđava je svojevrstan muzej prošlosti Beograda. Tokom vekova se menjala i razvijala, videla je mnoge vojske, bila poprište mnogih sukoba, svedočila o brutalnosti osvajača i hrabrosti neumornih branilaca grada. To je mesto sa kog je Beograd počeo da se razvija.

ŠTARK ARENA

Beogradska Arena je najsavremenije zdanje u Beogradu u kojem se održavaju sportske, kulturne, muzičke, sajamske i druge manifestacije. Zvanično je otvorena 2004. godine, kada je održan košarkaški turnir ‘’Dijamantska lopta’’.